Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Lola keert terug in autosport met Formule E-debuut vanaf 2025

In de Formule E keert vanaf 2025 een heel bijzonder team terug in de racerij: Lola. In samenwerking met Yahama wilde Britse chassisbouwer weer van een grote rol betekenen op het wereldtoneel. De in 1958 opgerichte autobouwer heeft voor allerlei verschillende teams en klasses chassis gebouwd, waarvan ook het chassis waarmee Arie Luyendijk de Indianapolis won in 1990. Ook fabriceerde Lola een chassis voor Honda waarmee in 1967 de Grand Prix van Italië werd gewonnen met John Surtees achter het stuur. 
 

The latest generation of Lola, for the future of motorsport. Our partnership with Yamaha will see us return to top tier competition in the 2025 ABB FIA Formula E World Championship. pic.twitter.com/N7gaVHxWVh

— Lola Cars (@LolaRacers) March 28, 2024

Motorsportdirecteur van Lola Mark Preston is erg opgetogen dat het fameuze merk terug is in de autosport. "Dit is voor ons een enorme kans om Lola weer terug op het circuit te krijgen. Het biedt ons ook een fantastisch platform voor onze technische ontwikkeling", vertelde Preston in een persbericht. "Lola heeft al veel succes gehad in de autosport, met goede chassis' en aerodynamische designs. Dit project geeft ons de kans om op een uniek platform – waar de focus op software ligt – een basis te creëren voor de plannen die we als Lola hebben voor de toekomst in de motorsport."

Het bedrijf Arosa Capital Management is eigenaar van Lola en het merk wil weer een rol van betekenis spelen in de racerij. Till Bechtolsheimer nam Lola over in 2021 en wilde zo snel mogelijk terug keren. Dat ging uiteindelijk sneller dan verwacht wat tot natuurlijk leidde tot blije gezichten. "We zijn ongelooflijk enthousiast over de samenwerking met Yamaha in het Formule E-kampioenschap. Om geselecteerd te worden door een van de meest innovatieve motorenbouwers ter wereld om samen te werken aan dit project, laat zien wat we bij Lola hebben opgebouwd", legde de Amerikaan uit.

Ook Yamaha, met name bekend als bouwer van tweewielers, is verheugd op de toekomstige samenwerking. "Als technische partner hopen we geavanceerde energiebeheertechnologieën te verwerven via het hoogste niveau van elektrisch racen", zei de Japanner. "We delen ook Lola's filosofie voor duurzame autosport. We zijn erg blij en vereerd om deze samenwerking met hen aan te gaan." 

フォーミュラE規格パワートレインの開発供給で
Lolaと技術提携

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*